Slik reduserer du luftforurensning

Myndighetene i de fleste land har forstått alvoret i luftforerensning og har satt i gang tiltak for å redusere den.

Men du som privatperson kan også bidra til dette og slik gjør du det:

Reduser energiforbruket ditt:
Hver gang vi vasker, tørker håret, dusjer, kjører til butikk, varmer opp våre hjem, tar vi faktisk beslutninger som har innvirkning på luftforurensningen. Derfor er det viktig at vi er bevisst på våre handlinger.
Har kan inngrep som er hyggelig for våre lommebøker også være hyggelig for miljøet.
Ved for eksempel unngå å dusje for lenge og i veldig varmt vann, vil du kunne redusere både energiforbruket varmtvannberederen din har og strømregningen din, samtidig som du har en positiv innvirkning på miljøet.
Du kan også innføre nye gode rutiner i hjemme ditt, som det å slå av lys og andre elektriske apparater når du faktisk ikke bruker dem. Du kan også bytte ut de gamle apparatene dine og lyspærene med mer energieffektive produkter.
Videre er det en god ide å ikke kjøre oppvaskmaskinen, vaskemaskinen eller tørketrommelen før de faktisk er helt fulle.
Når vi først er inne på oppvask og klesvask er det også en god ide å kjøpe miljøvennlige vaskeprodukter. Dette er også med på minske luftforurensningen.
Begrens kjøring:
Biler er kanskje det meste kjente eksempelet på luftforurensning. Så dette punktet er viktig for oss å ta med. Du kan begrense din kjøring ved sitte på med andre som skal samme vei. Kanskje kolleger, venner eller familie. Har du ikke de nevnte alternativene kan du alltids ta kollektivtransport, sykle eller gå til jobb. De sistnevnte er jo trening og transport i ett, så du slår to fluer i en smekk. 
Må du kjøre bil og ikke har de nevnte alternativene er det viktig at du passer på å planlegge kjøreturen din. Kombiner ærender for å få minst mulig kjøring. Noen annet å tenke på når du skal kjøre bil er å faktisk kjøre energieffektivt.
Da er det viktig at du har riktig dekktrykk på bilen din og at du unngår unødvendig oppbremsing og bil som står på tomgang over lengre tid.
Har du råd og mulighet, vil det selvfølgelig være bedre å ha en elektrisk bil eller en hybrid. Dette kan i lengden spare deg for penger og miljøet for luftforurensning, selv om det er litt diskutabelt rundt dette med produksjon av batterier til El-bil. Det er derfor viktig å se på nettoregnskapet i dette tilfellet.