Reduser vannforbruket ditt

Vi bruker mye vann i vår hverdag enten det er til å drikke, lage mat, ta oppvasken eller vaske klær.

Men vi er ikke alltids bevisste på hvor mye vann vi bruker for eksempel i dusjen eller når vi spyler i do. Har går det 100 hvis av liter i hver husstand hver dag. Vann vi kunne ha drukket. Det blir mer bekymringsfullt når vi får vite at av all vannet vi finner på jorden er kun 3,5 % ferskvann.

 1 av 9 personer på vår jord har i dag ikke tilgang til trygt drikkevann og  1 av 3 har ikke tilgang til et toalett.

Vi ønsker å gjøre noe med dette forbruker og hvis du ønsker det også kan du følge disse rådene under:

 

På badet:

Skru av kranen mens du børster tennene dine.

Få installert et vannbesparende toalettet nesten gang du skal bytte ut din gamle.

Installer et vannbesparende dusjhode. Mange blandebatterier har begynt å komme med en slik funksjon. Har du ikke mulighet til å installere noe slikt, kan du redusere vannforbruket ved å ta en kortere dusj.

På Vaskerommet:

Bare vask klærne dine når du kan fylle hele vaskemaskinen helt opp, dette gjelder forsåvidt også på kjøkkenet når det kommer til oppvaskmaskinen.

Øvrig:

Ikke vann gressplenen for mye, helst ikke i det hele tatt.

Ikke kast medisiner, maling eller andre forurensninger ned i vasken.

Videre kan du spise mindre rødt kjøtt, som vi har tidligere skrevet om krever ca. 5000 liter ferskvann for ca. halv kilo oksekjøtt.

Drikk mer te og dropp kaffen oftere.

Det å produserer kaffebønner krever mye mer vann enn å dyrke teblader. For å illustrere dette litt kan vi si at for å lage nok kaffebønner for en kopp kaffe trenger man ca. 140 liter, mens man kun trenger 34 liter vann for å produsere nok teblader for en kopp med te.

Spis mindre sukker

Igjen finner vi en helsemessig og miljømessig årsak til at du bør redusere vannforbruket. Produksjonen av en drikkeflaske med brus krever to til tre badekar med vann. Dette skyldes i hovedsak at sukkerrør bruker mye vann når de vokser, videre kommer vannforbruket som går med til å produsere selve drikkeflaskene.

Spise mindre bearbeidet mat.

Vann er nødvendig i alle stadier av matproduksjon, helt fra raffinering, bearbeiding, konservering til emballering.

Å spise ferskere mat betyr at du er med på å redusere vannforbruket.

Så da har du fått noen enkle råd til hvordan du kan redusere ditt vannforbruk. En av de viktigste tingene du kan gjøre er å bli mer bevisst på dette selv, samt gjøre de rundt deg det også.