Forum

Angående Elbil og forurensning??  

  RSS

Kari Olsen
(@kari)
Nytt medlem
Medlem siden: 1 år siden
Innlegg: 4
10/09/2018 10:09 pm  

Jeg leste en artikkel på grønnesider som stilte spørsmål hvorvidt elbiler faktisk var miljøvennlig og kom på at jeg en gang leste om at de bilene blir fraktet med skip som tilsvarer titalls tusen av biler som forurenser.

Jeg regner med at selve produksjonen av bilene er heller ikke miljøvennlig. Er det noen som har noen tall på nettoregnskapet på elbiler og miljøpåvirkning?

Finnes det kanskje andre alternativer?

Som f. eks om hydrogenbilene er bedre?


SvarSitat
thomas
(@thomas)
Medlem Admin
Medlem siden: 2 år siden
Innlegg: 2
30/09/2018 2:46 pm  

Bare 35 gram fra elbiler

Svaret er at klimaregnskapet til en elbil er betydelig bedre enn en moderne dieselbil. I et land som Norge, der det meste av strømmen produseres fra fornybar vannkraft, vil en elbil i gjennomsnitt slippe ut 35 gram CO₂ per kilometer.

16 gram av dette kommer fra produksjonen av bilen, 13 gram fra produksjonen av litium-ion batteriet, mens bare 6 gram kommer fra produksjon av strømmen.

En gjerrig, moderne dieselbil får et utslipp på 205 gram CO₂ per kilometer i gjennomsnitt. Produksjon av bilen står også her for 16 gram, produksjon av diesel bidrar med 27 gram og utslipp etter forbrenning av drivstoffet med 162 gram når et virkelig forbruk/utslipp legges til grunn.

Merk, da er det ikke medtatt kraft produsert av annet enn vannkraft.

 


SvarSitat
Share: