Dette kan plastavfall bli til

En av de tingene vi alle kan gjøre for å beskytte og forbedre miljøet vårt er nemlig resirkulering av vårt avfall.

I dag kan en plastflaske inneholde sjokolademelk, vann eller brus, men hva kan det bli til når du kaster det?

Vi skal se nærmere på plasten du bruker og hva den kan bli.

Plastkapsel/Skrukork på flasker:

Plastkapselen på våre flasker er der av en god grunn. Den mest opplagte grunnen er å hindre at det vi har i flasken blir sølt. Men den er der også på å holde for eksempel kullsyren i brus og oppbevare holdbarheten på innholdet, samt holde det rent.

Men vi har alle sett de triste bildene av en dø sjøfugl, hvor dets kadaver er fylt med nettopp plastkapsler. Men trenger det å være slik, har plastkapslene ikke noe funksjon ved sin død?

Jo, det har de! Som med alt annet plast kan de bli til noe nytt ved resirkulering:

Utrolig nok kan de faktisk bli til plasten på bilbatterier for bilen din,  oppbevaringsbokser, handlenett garn, tau,og selvfølgelig og flere plastkapsler.

Plastbeholdere:

Flasker og beholdere som brukes til juice, sjampo, vaskemiddel og andre husholdningsartikler er vanligvis laget av en annen type plast enn drikkeflasker.

Dette kan de bli til ved en resirkulering:

Når de blir resirkulert, kan de bli til blant annet nye flasker og beholdere, hagemøbler og  lekeapparater.

Plastposer:

Vi bruker plastposer til å bære ting vi har kjøpt hjem De kan inneholde vår mat, våre nye klær og leke til våre barn.

I dag er det tusenvis av dagligvarebutikker og butikker som har innsett at plastposer er et problem for miljøet vårt og har derfor valgt å ta ansvar ved å sende en ekstra regning til kundene sine. Dette mens de fortsatt trykker sin logo på posene de selger til kundene. Men de har også begynt å tilby handlenett og papirposer.

Men hva kan disse plastposene bli til når vi ikke lenger bruker dem?

De kan faktisk bli til parkbenker, gjerder, lekeplassutstyr nye plastposer som kan resirkuleres enda en gang.

Plastflasker

Vi bruker plastflasker til å holde på vår drikke, enten det er vann, brus, juice eller annen type drikke er de en nyttig måte å slukke tørsten vår på og hvis du mister dem knuser de ikke som glassflasker gjør.

Men hva kan de bli til når vi er ferdig med å bruke dem?

Når plastflasker blir resirkulert, kan de gjøres til mange ting og noe av det de kan bli til er faktisk våre klær. Kan du tenke deg at du går ikledd resirkulerte plastflasker?

Vel, hvis du har en genser (ca. 63 plastflasker), fleecejakke, t-skjorte (ca. 10 plastflasker) en eller vinterjakke (ca. 14 plastflasker), er det stor sannsynlighet for at de inneholder resirkulerte plastflasker. Men tepper, sekker og soveposer (ca. 114 plastflasker) kan også være laget av resirkulerte plastflasker.

Plastflaskene kan også bli til nye plastflasker også.