• Globalt

    Hvor skadelig er plast for helsen vår?l

Slik reduserer du luftforurensning

Myndighetene i de fleste land har forstått alvoret i luftforerensning og har satt i gang tiltak for å redusere den. Men du som privatperson kan også bidra til dette og…
Siste innlegg
Siste nyheter
- Svein Tønseth

Selv Norge, som fyrer grønt, kan krympe Europas CO2-utslipp ved å bygge nullutslippsområder. Denne kuren kan også gi lavere vekst i nettleien.

- Christina Benjaminsen

Det går an å produsere kunstsnø i dag, men det krever mye energi. I prosjektet "Snow for the future" skal kunstsnø produseres mer klimavennlig og rimeligere. Håpet er at teknologien også kan bli en eksportvare - og sikre at skisporten overlever i framtida.

- Veronika Søum

Er du i tvil om hva du bør gjøre med julepapiret etter julaften? Her er grunnene til at julepapiret ikke skal resirkuleres.

- Nancy Bazilchuk

Arktis får mer regn om vinteren, og dermed mer regn som faller på snø. Resultatet kan bli isdannelse under snøen. Det vil påvirke arktiske økosystemer.

- Håvard Egge

Sementproduksjon står for hele syv prosent av klimautslippene på jorda. En ny hybrid teknologi gjør det enklere og billigere å fange og rense CO2 fra denne industrien. Og teknologien kan monteres på eksisterende anlegg.